Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kantarellsoppa som är len och rund i smaken.
Twistade oststänger: Sätt ugnen på 225 grader. Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur, ca 10 min. Kavla ut till dubbel storlek.
Bred färskost på halva degplattan och strö över ost. Vik över den andra deghalvan och skär varje platta i fyra remsor, ca 1 1/2 cm breda.
Tvinna remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispad äggula.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.
Kantarellpajen: Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
Fräs svamp och lök i olja under omrörning tills vätskan kokat in, ca 2 min. Tillsätt vinet och låt koka tills cirka hälften återstår.
Häll grädde och vatten i kastrullen och smula i buljongtärningarna. Låt koka ytterligare ca 10 min.
Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
Konjakgrädde: Vispa grädden fast och smaksätt med konjak.
Servera soppan med en klick konjaksgrädde och oststänger.
Ps. Testa gärna också vårt recept på kantarellsoppa med löjromsticks!