Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kantarellsoppa med tryffelolja är en riktigt lyxig soppa. Om du serverar soppan som förrätt räcker den till 8 personer.
Ansa svampen. Skala och hacka löken. Fräs svampen, utan smör, i en gryta tills all vätska kokat in. Tillsätt smöret och fräs ca 5 min. (Ta upp lite av svampen och spara till garnering.) Lägg i löken och låt den bli mjuk.
Häll vinet i grytan, låt det koka in. Tillsätt vatten, grädde och buljongtärningar, låt koka ca 5 min.
Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar. Servera den med nystekt svamp, tryffelolja och bröd, gärna rostat vitlöksbröd.