Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellsoppa med tryffelolja

Kantarellsoppa med tryffelolja är en riktigt lyxig soppa. Om du serverar soppan som förrätt räcker den till 8 personer.

Kantarellsoppa med tryffeloljaKantarellsoppa med tryffeloljaKantarellsoppa med tryffelolja
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2 lkantareller- gula eller trattkantareller (ca 600 g)
  • 3schalottenlökar
  • 2 msksmör
  • 2,5 dlvitt vin- torrt
  • 1 lvatten
  • 5 dlmatlagningsgrädde
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • svamp- stekt
  • tryffelolja
  • bröd

Gör så här

  1. Ansa svampen. Skala och hacka löken. Fräs svampen, utan smör, i en gryta tills all vätska kokat in. Tillsätt smöret och fräs ca 5 min. (Ta upp lite av svampen och spara till garnering.) Lägg i löken och låt den bli mjuk.

  2. Häll vinet i grytan, låt det koka in. Tillsätt vatten, grädde och buljongtärningar, låt koka ca 5 min.

  3. Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar. Servera den med nystekt svamp, tryffelolja och bröd, gärna rostat vitlöksbröd.

Vad tyckte du om receptet?