Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på svampsoppa med gorgonzola. Om du inte har en skog nära dig kan du köpa kantareller i butik. Går också utmärkt att använda fryst svamp.
Rensa och dela svamparna i bitar. Fräs på svag värme i en klick smör tills vätskan kokat bort. Stek tills svampen har fin färg. Krydda med salt och peppar.
Skala rotsellerin och skär i små tärningar. Skala och hacka löken. Fräs några minuter i smör. Tillsätt vatten, fond och vin. Koka grönsakerna mjuka under lock i cirka 15 minuter.
Blanda i crème fraiche och svamp. Fortsätt koka några minuter.
Mixa ¼ av soppan. Blanda i det mixade i soppan, tillsammans med smulad ost. Rör tills osten smält. Värm, men nu ska inte soppan koka mer. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp, ringla i lite olivolja och strö över pumpakärnor. Servera gärna ett gott bröd till.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök