Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig kantarellsoppa med frisk syra från citronen. Äter du soppan som förrätt räcker den till 6 personer.
Sätt ugnen på 200°.
Skölj kantarellerna noga.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs svamp och lök i smör. Häll på vin, buljong och grädde. Låt koka ca 10 min.
Mixa slät med mixerstav. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
Skölj kantarellerna till garnering. Stek knapriga i smör. Krydda med salt, peppar och timjan.
Skär tunnbrödet i 4 remsor. Lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna.
Skala och tärna gurkan. Skala och skiva löken. Fördela färskost, gurka och rödlök på sticksen. Spritsa på löjrom och avsluta med att klippa över krasse.