Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellsoppa med rostade löjromsticks

Recept på krämig kantarellsoppa med frisk syra från citronen. Äter du soppan som förrätt räcker den till 6 personer.

Kantarellsoppa med rostade löjromsticks
Kantarellsoppa med rostade löjromsticks
Kantarellsoppa med rostade löjromsticks
Foto: Ulrika Pousette

Kantarellsoppa

  • 300 gkantareller
  • 1lök- gul
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 2 dlvin- torrt vitt
  • 8 dlsvampbuljong
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 200 gkantareller
  • 1 msksmör
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tsktimjan- plockad

Löjromsticks

  • 1tunnbröd- mjukt
  • rödlök- 1/4
  • 50 gfärskost- naturell
  • 50 glöjrom
  • gurka- 1/4
  • 0,5 asksmörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skölj kantarellerna noga.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök.

  4. Fräs svamp och lök i smör. Häll på vin, buljong och grädde. Låt koka ca 10 min.

  5. Mixa slät med mixerstav. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.

  6. Skölj kantarellerna till garnering. Stek knapriga i smör. Krydda med salt, peppar och timjan.

  7. Skär tunnbrödet i 4 remsor. Lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna.

  8. Skala och tärna gurkan. Skala och skiva löken. Fördela färskost, gurka och rödlök på sticksen. Spritsa på löjrom och avsluta med att klippa över krasse.

Vad tyckte du om receptet?