Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kantarellsoppa – en krämig och gräddig soppa med finstämd syra från det vita vinet.
Ansa svampen och skär stora svampar i mindre bitar.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek svampen gyllenbrun i en gryta i 1 msk olja och smör tillsammans med vitlök, schalottenlök, timjankvist och en mejramkvist.
Lägg undan ca 4 msk svamp till garnering.
Häll vinet över svampen och låt koka ca 2 min.
Häll i grädde och vatten. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
Ta bort timjan- och mejramkvistar. Mixa soppan slät med mixerstav.
Krydda med salt och peppar. Garnera med nyplockade mejramblad och den stekta svampen och ringla på 1 msk olja.
Testa också gärna vårt recept på kantarellsoppa med rostade löjromsticks!