Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellsmör

Låt en klick aromsmör smälta över en grillad köttbit, kycklingfilé eller laxkotlett. Gör gärna större en sats och frys in smöret. Håller cirka 1 månad i frysen.

KantarellsmörKantarellsmörKantarellsmör
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 175200 gsmör- normalsaltat och rumsvarmt
  • 0,5 dlpersilja- finhackad
  • 1 dlkantareller- finhackade, stekta och kalla
  • 3 msksoltorkade tomater- finhackade

Gör så här

  1. Lägg smöret i köksmaskin eller matberedare monterad med en visp. Vispa cirka 1 minut.

  2. Blanda i persiljan och vispa ihop. Blanda i kantareller och tomater för hand. Servera smöret genast eller rulla det i bakplåtspapper och kyl eller frys in.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Leva & Bo.

Tips!

Tänk på att smöret smakar bäst rumstempererat. Servera det nylagat eller skär kylt, eller fryst och tinat, smör i slantar och låt ligga i rumstemperatur 15–20 minuter.