Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellsås – recept på underbart god sås

En smakrik, gräddig kantarellsås – god till både kött och kycklingrätter. Här med en enkel steg för steg-video.

Kantarellsås – recept på underbart god sås
Kantarellsås – recept på underbart god sås
Kantarellsås – recept på underbart god sås

Ingredienser

  • 300 gkantareller- färska, eller annan svamp eller blötlagd torkad svamp
  • 2schalottenlökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 dlvatten- + 2 msk
  • 1 mskgrönsaksfond- konc, eller kalv- eller kycklingfond
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Ansa svampen och skär den i bitar.

  3. Fräs svamp i smör tills vattnet kokat bort. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Skala och finhacka lök och vitlök.

  5. Fräs tillsammans med svampen.

  6. Tillsätt crème fraiche, 2 dl vatten och fond. Koka upp och sjud ca 2 min.

  7. Rör ut majsstärkelsen i 2 msk vatten och häll ner i såsen under omrörning.

  8. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Strö över persilja.

Vad tyckte du om receptet?