Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Höstens kantareller blir extra goda i en sås. Passar till allt slags kött men kanske allra bäst till vilt eller köttfärsbiffar.
Glutenfri sås: byt ut vetemjöl mot majsena i redningen.
Ansa och skär svampen i mindre bitar, hacka löken.
Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna, stek tills vätskan har kokat in. Salta och peppra.
Koka ner kalvbuljongen och grädden i en kastrull tills hälften återstår.
Rör ut vetemjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Blanda ner kantarellerna och löken och låt såsen koka upp igen. Smaka av med salt och peppar och strö över lite färsk timjan.
Recept från Mitt kök