Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellsås - recept

Höstens kantareller blir extra goda i en sås. Passar till allt slags kött men kanske allra bäst till vilt eller köttfärsbiffar.

Glutenfri sås: byt ut vetemjöl mot majsena i redningen.

Kantarellsås - receptKantarellsås - receptKantarellsås - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 gkantareller
  • 1gul lök
  • smör- till stekning
  • 3 dlkalvbuljong
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 tskvetemjöl
  • salt
  • vitpeppar- malen
  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i mindre bitar, hacka löken.

  2. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna, stek tills vätskan har kokat in. Salta och peppra.

  3. Koka ner kalvbuljongen och grädden i en kastrull tills hälften återstår.

  4. Rör ut vetemjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Blanda ner kantarellerna och löken och låt såsen koka upp igen. Smaka av med salt och peppar och strö över lite färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök