Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kantarellsallad är ett matigt inslag på kräftskivan. Koka rödbetor och blanda dressing dagen före kräftskivan om du vill förbereda.
Sätt ugnen på 200°. Skrubba och skölj rödbetorna. Skär dem i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen tills rödbetorna fått färg och är mjuka, ca 30 min. Låt svalna.
Ansa kantarellerna och fräs dem i en stekpanna på medelvärme tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör, socker, 2 krm salt och 1 krm peppar. Bryn kantarellerna tills de är gyllene.
Bryt osten i mindre bitar. Strimla eller skär salladskålen i mindre bitar.
Dressing: Vispa samman alla ingredienser.
Lägg salladskål, salladsblad, rödbetor, kantareller och ost på ett fat. Ringla över dressingen och toppa med krondill.