Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellsallad

Kantarellsallad är ett matigt inslag på kräftskivan. Koka rödbetor och blanda dressing dagen före kräftskivan om du vill förbereda.

KantarellsalladKantarellsalladKantarellsallad
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6rödbetor- medelstora, –8
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt- + 2 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald, + 1 krm
  • 500 gkantareller
  • 25 gsmör
  • 0,5 tskströsocker
  • 150 gcheddarost
  • 150 gsalladskål- lila (sallarossa)
  • 70 gsallad- blandad

Dressing

  • 3 mskolivolja
  • 1,5 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 tskhonung
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • krondill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba och skölj rödbetorna. Skär dem i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen tills rödbetorna fått färg och är mjuka, ca 30 min. Låt svalna.

  2. Ansa kantarellerna och fräs dem i en stekpanna på medelvärme tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör, socker, 2 krm salt och 1 krm peppar. Bryn kantarellerna tills de är gyllene.

  3. Bryt osten i mindre bitar. Strimla eller skär salladskålen i mindre bitar.

  4. Dressing: Vispa samman alla ingredienser.

  5. Lägg salladskål, salladsblad, rödbetor, kantareller och ost på ett fat. Ringla över dressingen och toppa med krondill.

Vad tyckte du om receptet?