Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på risotto med färska kantareller.
Sätt ugnen på 150 grader. Torka skivor av prosciutto på en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen, 5–10 minuter. Passa noga! Låt dem svalna på galler.
Ansa kantarellerna och dela de stora i mindre bitar. Stek dem i en stekpanna med smör, tills de får fin färg. Salta.
Skala och finhacka schalottenlökarna. Fräs lök och ris sakta några minuter i en tjockbottnad gryta med 2 msk smör, tills löken är genomskinlig. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset. Späd med buljongen, i omgångar. Låt riset sjuda på medelvärme under ständig omrörning, cirka 20 minuter utan lock. Riset ska ha en liten kärna kvar i mitten. Tillsätt kantarellerna på slutet. Rör ner parmesanost och smör strax före serveringen. Servera med prosciuttoflarn. Strö över extra parmesanost och stick ner ett flarn i risotton vid serveringen. Garnera med persilja.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök