Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellrisotto med prosciuttoflarn

Recept på risotto med färska kantareller.

Kantarellrisotto med prosciuttoflarn
Kantarellrisotto med prosciuttoflarn
Kantarellrisotto med prosciuttoflarn
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 6 skivorprosciutto
  • 200 gkantareller
  • 2schalottenlökar
  • 2 msksmör- + 2 msk
  • 2 dlarborioris
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 6 dlhönsbuljong- av tärning, varm
  • 1 dlparmesan- färskriven
  • 2 msksmör

Till servering

  • parmesan- riven
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Torka skivor av prosciutto på en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen, 5–10 minuter. Passa noga! Låt dem svalna på galler.

  2. Ansa kantarellerna och dela de stora i mindre bitar. Stek dem i en stekpanna med smör, tills de får fin färg. Salta.

  3. Skala och finhacka schalottenlökarna. Fräs lök och ris sakta några minuter i en tjockbottnad gryta med 2 msk smör, tills löken är genomskinlig. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset. Späd med buljongen, i omgångar. Låt riset sjuda på medelvärme under ständig omrörning, cirka 20 minuter utan lock. Riset ska ha en liten kärna kvar i mitten. Tillsätt kantarellerna på slutet. Rör ner parmesanost och smör strax före serveringen. Servera med prosciuttoflarn. Strö över extra parmesanost och stick ner ett flarn i risotton vid serveringen. Garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök