Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellpytt

Lyxig pytt god som ensamrätt, eller som tillbehör till stekt eller grillat kött.

Kantarellpytt
Kantarellpytt
Kantarellpytt

Ingredienser

  • 1 lkantareller- gärna små fina (300 g)
  • 3 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 1 krmströsocker
  • 6potatisar- (500 g)
  • 3salladslökar- (100 g)
  • 2citrontimjan- kvistar

Tillbehör

  • ägg- stekta

Gör så här

  1. Rensa svampen och skär ev i mindre bitar. Lägg den i torr stekpanna och låt vätskan koka bort. Tillsätt smör och fräs svampen på svag värme ca 15 minuter. Salta, peppra och rör ner sockret.

  2. Skala och skär potatisen i tärningar. Skölj den. Stek potatisen med svampen ca 10 minuter.

  3. Skölj och skiva salladslöken. Låt den fräsa med tills potatisen är genomstekt och pytten fått fin färg. Vänd pytten flera gånger under tiden. Smaka ev av med mer salt och peppar. Strö över citrontimjan och servera gärna med stekta ägg.

Vad tyckte du om receptet?