Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellpytt med rödbetspesto

God pytt med nordiska smaker.

Kantarellpytt med rödbetspesto
Kantarellpytt med rödbetspesto
Kantarellpytt med rödbetspesto
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 lkantareller- cirka 300 g
  • 6 stpotatisar- 500 g
  • 1 stsquash
  • 3 stsalladslökar- 100 g
  • smör- och salt
  • peppar- nymald
  • 2 msktimjanblad- repade

Till servering

  • ägg- stekt eller kokt

Gör så här

  1. Rensa svampen och skär större svampar i mindre bitar. Skala och skär potatisen i tärningar. Skölj potatistärningarna och låt dem rinna av. Skär squashen i tärningar. Skiva salladslöken.

  2. Lägg svampen i en torr stekpanna och fräs tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och fräs svampen på svag värme några minuter. Krydda med salt och peppar.

  3. Blanda i potatisen och låt den steka med tills den är genom-stekt och pytten har fin färg, i cirka 10 minuter.

  4. Tillsätt squashen och löken efter halva stektiden. Smaka av med salt och peppar och blanda i timjan. Servera pytten med rödbetspesto och ägg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök