Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellpizza

Pizza + kantareller = sant! Fantastiskt gott och dessutom lätt att laga. Prova den till kräftskivan!

Kantarellpizza
Kantarellpizza
Kantarellpizza
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Deg

  • 2,53 dlvetemjöl- + 3 msk till utbakningen
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskbakpulver
  • 2,5 dlyoghurt- rysk eller turkisk

Topping

  • 3 dlpizzaost- riven
  • 1 lkantareller- rensade
  • 23 msksmör- till stekning
  • flingsalt
  • 0,5 krukagräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt yoghurt, blanda till en smidig deg. Tillsätt eventuellt mera mjöl, men degen får inte bli för hård.

  3. Ta upp den kladdiga degen på ett välmjölat bakplåtspapper. Strö över mera mjöl och tryck ut degen med mjölade händer till en pizza, cirka 30 centimeter i diameter. Toppa med ost. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

  4. Dela stora kantareller och fräs all svamp knaprig i smör i 5–10 minuter.

  5. Ta ut pizzan och skär i bitar. Toppa med kantarellerna. Salta. Klipp över gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök