Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellpizza med tryffel och pecorino

Recept på en underbar kantarellpizza med tryffel och pecorino. Lika god varm som kall!

Kantarellpizza med tryffel och pecorino
Kantarellpizza med tryffel och pecorino
Kantarellpizza med tryffel och pecorino
Foto: Anna Skoog

Kantarellpizza med tryffel och pecorino

  • 2,5 dlvatten
  • 15 gjäst
  • 0,5 msksalt
  • 0,5 tskströsocker
  • 1 mskolivolja
  • 67 dlvetemjöl- (360-420 g)
  • 600 gkantareller
  • 2 msksmör
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 tsktryffelolja
  • 80 gtryffelsalami- i tunna skivor
  • 2 dlpecorino romano- grovriven
  • 1 asksmörgåskrasse

Gör så här

  1. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet.

  2. Tillsätt salt, socker och olivolja. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Forma degen till fyra bullar. Låt jäsa under handduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

  3. Ansa kantarellerna och stek dem i smör tills all vätska kokat bort. Skala och skiva vitlöken. Blanda vitlöken med kantarellerna och stek ytterligare 2–3 min. Strö över flingsaltet.

  4. Kavla ut bullarna till avlånga rektanglar på bakplåtspapper på en plåt. Bre på ett tunt lager crème fraiche. Lägg kantarellerna på pizzorna och strö över osten. Grädda mitt i ugnen 5–7 min.

  5. Ringla tryffeloljan på pizzorna. Lägg på salamin och klipp över rikligt med krasse. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?