Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellpizza med taleggio

När det är kantarellsäsong måste man passa på. Kantareller på pizza är så himla gott!

Kantarellpizza med taleggio
Kantarellpizza med taleggio
Kantarellpizza med taleggio
Ove Lindfors

Deg

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten- ljummet, 37 grader
  • 1 tsksalt
  • 7 dlvetemjöl- cirka

Fyllning

  • 1 lkantareller- färska
  • 1rödlök
  • 4 mskolivolja
  • 4 msktimjan- färsk
  • flingsalt
  • peppar- nymlad
  • 1,5 dltomatsås- cirka, färdigköpt
  • 300 gtaleggio

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i det ljumma vattnet. Tillsätt salt och arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa under duk i cirka 2 timmar.

  2. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Forma den till fyra bollar och kavla ut till pizzor. Lägg över pizzorna på plåtar klädda med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 275 grader.

  3. Ansa kantarellerna och dela dem i bitar. Skala och skiva löken. Blanda kantareller, lök, olivolja, timjan, salt och peppar. Låt gärna marinera i ett par timmar.

  4. Bred tomatsås på pizzorna och lägg på skivad ost och svamp.

  5. Baka i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök