Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En hemlagad pizza med frästa kantareller är supergott, när du hittat de första fina kantarellerna på en promenad eller på torget.
Deg: Blanda vatten och jäst i en degbunke. Tillsätt vetemjöl, olja och salt. Arbeta degen cirka 10 minuter i köksmaskin, till en blank och smidig deg. Täck över bunken med plast och jäs degen i 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp och arbeta ihop degen. Dela och forma till två avlånga rullar. Låt degen vila i 10 minuter. Kavla ut den till avlånga degplattor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Fyllning: Rensa och fräs kantareller och skalad skivad lök i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Fördela osten och kantarellerna över degplattorna.
Grädda pizzorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Skär i bitar med en pizzaslicer. Garnera med oregano.
Recept från Mitt kök