Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizza med kantareller

En hemlagad pizza med frästa kantareller är supergott, när du hittat de första fina kantarellerna på en promenad eller på torget.

Pizza med kantareller
Pizza med kantareller
Pizza med kantareller
Foto: Thomas Carlén

Deg

  • 2,5 dlvatten
  • 12 gjäst
  • 67 dlvetemjöl
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt

Fyllning

  • 500 gkantareller
  • 1schalottenlök
  • 2 msksmör
  • salt
  • peppar
  • 1 påsemozzarella- riven (500 g)
  • oregano- färsk

Gör så här

  1. Deg: Blanda vatten och jäst i en degbunke. Tillsätt vetemjöl, olja och salt. Arbeta degen cirka 10 minuter i köksmaskin, till en blank och smidig deg. Täck över bunken med plast och jäs degen i 1 timme i rumstemperatur eller över natten i kylen.

  2. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Ta upp och arbeta ihop degen. Dela och forma till två avlånga rullar. Låt degen vila i 10 minuter. Kavla ut den till avlånga degplattor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Fyllning: Rensa och fräs kantareller och skalad skivad lök i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Fördela osten och kantarellerna över degplattorna.

  5. Grädda pizzorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Skär i bitar med en pizzaslicer. Garnera med oregano.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök