Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pasta med kantareller och syrad grädde är underbart gott. I väntan på de färska kantarellerna går det utmärkt med frysta eller annan svamp.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär löken i strimlor. Ansa kantarellerna och dela stora kantareller i mindre bitar.
Fräs löken i smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt kantarellerna och låt dem steka tills de fått fin färg. Häll över den syrade grädden och koka upp. Låt sjuda 2–3 min. Vänd i spenaten och ta pannan från värmen.
Låt pastan rinna av och blanda den med kantarellsåsen. Fördela pastan i djupa tallrikar eller i skålar.
Dela burratan i fyra bitar och lägg dem på pastan. Strö över vinbär och repad timjan. Krydda med flingsalt och peppar. Toppa med rostad lök och servera.