Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellpasta med syrad grädde, burrata och rostad lök

Pasta med kantareller och syrad grädde är underbart gott. I väntan på de färska kantarellerna går det utmärkt med frysta eller annan svamp.

Kantarellpasta med syrad grädde, burrata och rostad lök
Kantarellpasta med syrad grädde, burrata och rostad lök
Kantarellpasta med syrad grädde, burrata och rostad lök
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 gtagliatelle
  • 1gul lök
  • 300 gkantareller
  • 2 msksmör
  • 2 dlsyrad grädde
  • 50 gspenat
  • 1burrataost
  • 0,5 dlröda vinbär
  • 0,25 krukatimjan
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Tillbehör:

  • 4 mskrostad lök

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär löken i strimlor. Ansa kantarellerna och dela stora kantareller i mindre bitar.

  2. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt kantarellerna och låt dem steka tills de fått fin färg. Häll över den syrade grädden och koka upp. Låt sjuda 2–3 min. Vänd i spenaten och ta pannan från värmen.

  3. Låt pastan rinna av och blanda den med kantarellsåsen. Fördela pastan i djupa tallrikar eller i skålar.

  4. Dela burratan i fyra bitar och lägg dem på pastan. Strö över vinbär och repad timjan. Krydda med flingsalt och peppar. Toppa med rostad lök och servera.

Vad tyckte du om receptet?