Fler recept på goda matpajer hittar du här:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kantarellpaj med västerbottensost. En jättegod paj att äta som den är eller att servera till kräftor.
Blanda ihop mjöl, smör och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°. Tryck fast en remsa aluminiumfolie runt kanten i formen. Picka pajbottnen. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Ansa och putsa kantarellerna. Stek dem i smör tills de fått fin färg. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Riv osten. Blanda ihop ost, ägg, grädde och mjölk. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg svampen i pajformen och häll på äggsmeten. Sänk ugnsvärmen till 200° och grädda pajen ca 35 min. Ta ut och låt pajen svalna före servering.
Garnering: Ansa och skär eventuellt kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Blanda kantarellerna med lök, persilja, olja och citron. Krydda med salt och peppar.
Currydressing: Blanda ingredienserna till såsen.
Toppa pajen med de marinerade kantarellerna och servera med currydressing.
Fler recept på goda matpajer hittar du här: