Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En matig paj med höstens goda kantareller. Pajen får smak av timjan i både pajskal och fyllning. Servera pajen med en god sallad.
Lägg mjöl, smör, i bitar, och timjan i en matberedare. Mixa ihop till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och mixa snabbt ihop. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ formen i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Nagga pajbottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.
Fyllning: Rensa kantarellerna och riv de stora i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna tills vattnet kokat bort och svampen börjar ta färg. Krydda med timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Blanda kantarellerna med osten och fördela i pajskalen. Vispa samman ägg och grädde. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll äggstanningen försiktigt över fyllningen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 min tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg. Garnera med frästa kantareller och persilja. Servera med sallad.