Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Höstig och ljuvlig paj med souvas av renkött.
Lägg vetemjöl och smör i bitar i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa och tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter. Plasta och ställ i kylen minst 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten på ugnen, 10 minuter.
Skala och skiva schalottenlökarna. Skiva purjolöken. Fräs kantareller, lök och purjolök i en stekpanna med smör, cirka 5 minuter. Salta och peppra.
Bred ut nästan all riven ost i pajskalet. Tillsätt lök- och kantarellfräset. Vispa samman ägg, matlagningsgrädde i en bunke. Salta och peppra. Slå försiktig äggstanningen över. Strö över det resten av osten. Grädda i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
Stek souvas snabbt på båda sidor i en het stekpanna med ytterst lite smör, cirka 30 sekunder. Stek kantarellerna i en stekpanna med smör, cirka 5 minuter. Lägg på mitten av pajen vid serveringen. Garnera med persilja och timjan.