Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellpaj med souvas

Höstig och ljuvlig paj med souvas av renkött.

Kantarellpaj med souvas
Kantarellpaj med souvas
Kantarellpaj med souvas
Foto: Thomas Carlén

Pajdeg

  • 3 dlvetemjöl
  • 125 gsmör
  • 2 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 200 gkantareller- förvällda
  • 3schalottenlökar
  • 10 cmpurjolök
  • 2 msksmör
  • 2 dlost- riven lagrad Svecia
  • 4ägg
  • 3 dlmatlagningsgrädde
  • salt- peppar

Till servering

  • 150 gsouvasrökt ren- tunt skivad
  • 50 gkantareller- färska
  • 2 msksmör

Till garnering

  • timjan- Persilja och

Gör så här

  1. Lägg vetemjöl och smör i bitar i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa och tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter. Plasta och ställ i kylen minst 30 minuter.

  2. Värm ugnen till 225 grader. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten på ugnen, 10 minuter.

  3. Skala och skiva schalottenlökarna. Skiva purjolöken. Fräs kantareller, lök och purjolök i en stekpanna med smör, cirka 5 minuter. Salta och peppra.

  4. Bred ut nästan all riven ost i pajskalet. Tillsätt lök- och kantarellfräset. Vispa samman ägg, matlagningsgrädde i en bunke. Salta och peppra. Slå försiktig äggstanningen över. Strö över det resten av osten. Grädda i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

  5. Stek souvas snabbt på båda sidor i en het stekpanna med ytterst lite smör, cirka 30 sekunder. Stek kantarellerna i en stekpanna med smör, cirka 5 minuter. Lägg på mitten av pajen vid serveringen. Garnera med persilja och timjan.

Vad tyckte du om receptet?