Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellomeletter med zucchini­ sallad

Att plocka svamp är för många sensommarens och höstens höjdpunkt. Och kantareller är skogens guld!

Kantarellomeletter med zucchini­ sallad
Kantarellomeletter med zucchini­ sallad
Kantarellomeletter med zucchini­ sallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Zucchinisallad

  • 6rädisor
  • 1zucchini
  • 1salladshuvud- till exempel gemsallad
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskcitron- pressad
  • 2 mskfrön- blandade,till exempel solrosfrön och pumpakärnor

Kantarellomelett

  • 10 cmpurjolök- eller 1 rödlök
  • 300 gkantareller
  • 1 tskolivolja
  • 8ägg
  • 1 dlmjölk- lätt
  • 2 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar- malen
  • 1 dlost- riven mager, 17 % fetthalt
  • shisokrasse- eller smörgåskrasse

Tillbehör

  • 4fullkornsbröd
  • 8 tskcream cheese

Gör så här

  1. Zucchinisallad: Hyvla rädisor och zucchini tunt på längden. Blanda med salladsbladen.

  2. Blanda olja och citronsaft och droppa över salladen.

  3. Strö över fröna.

  4. Kantarellomeletter: Strimla purjolöken eller skala och dela rödlöken på hälften, skiva i halvmånar.

  5. Ansa svampen. Dela stora svampar.

  6. Fräs löken och kantarellerna i olja. Salta lätt och peppra.

  7. Vispa ihop ägg och mjölk.

  8. Stek fyra portionsomeletter av äggblandningen.

  9. Fördela svamp och lök över. Strö över den rivna osten och shisokrasse eller smörgåskrasse.

  10. Servera omeletterna med salladen samt fullkornsbröd och cream cheese.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök