Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellomelett

Recept på kantarellomelett – en svamprätt som alltid smakar underbart gott! Har du massor av kantareller är detta ett härligt sätt att laga dem på.

Kantarellomelett
Kantarellomelett
Kantarellomelett
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 5ägg
  • 0,75 dlvispgrädde
  • 3 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Stuvning

  • 1 lkantareller
  • 2 msksmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 knippapersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa upp äggen lätt. Vispa ner grädde, mjölk, salt och peppar.

  2. Häll omeletten i en smord ugnssäker form.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

  4. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.

  5. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk och matlagningsgrädde. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.

  6. Häll stuvningen över omeletten. Garnera med persilja. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?