Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarelltoast med mild ädelost – enkelt recept

Kantarellmacka med mild ädelost är en snabbgjord liten förrätt. Den milda krämiga ädelosten ger god sälta till de knaperstekta kantarellerna.

Kantarelltoast med mild ädelost – enkelt recept
Kantarelltoast med mild ädelost – enkelt recept
Kantarelltoast med mild ädelost – enkelt recept
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 gkantareller
  • 2 msksmör
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 gädelost- mild Kvibille
  • 0,5baguette
  • 50 gmâchesallad

Gör så här

  1. Ansa kantarellerna. Skär dem i bitar om de är stora.

  2. Stek kantarellerna i en torr, het stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt smöret och stek tills kantarellerna fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Smula i osten.

  3. Skär baguetten i sneda skivor. Grilla eller rosta brödet tills det fått fin färg. Fördela kantarellerna på bröden och toppa med mâchesallad.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept med kantareller hittar du här: