Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellfocaccia

Vacker och god kantarellfocaccia passar till höstens soppmiddagar.

KantarellfocacciaKantarellfocacciaKantarellfocaccia
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 0,5 lkantareller
  • 3 mskolivolja

Deg

  • 0,25 pktjäst- 12,5 g
  • 3 dlvatten- 37 grader
  • 1 tsksalt
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 mskolivolja- från de stekta kantarellerna
  • 2 dldurumvete
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 2 mskolivolja- till formen

Topping

  • flingsalt
  • timjankvistar
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Fräs kantarellerna i oljan cirka 3 minuter. Ta upp kantarellerna på en tallrik. Spara 1 matsked av oljan från svampen till brödet.

  2. Blanda jäst och vatten, tills jästen löser sig. Blanda i salt, honung och den sparade oljan. Blanda i durumvete och vetemjöl i omgångar. Arbeta degen smidig för hand cirka 10 minuter eller i maskin cirka 5 minuter. Låt jäsa övertäckt cirka 30 minuter.

  3. Häll smeten i en väloljad ugnssäker form. Platta ut degen, salta och låt den jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Gör fördjupningar i degen med mjölade fingrar. Toppa med kantareller, flingsalt och timjankvistar. Ringla över olivoljan. Låt jäsa utan bakduk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

  4. Grädda focaccian i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den är genomgräddad och fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Leva & Bo.