Recept från Leva & Bo.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vacker och god kantarellfocaccia passar till höstens soppmiddagar.
Fräs kantarellerna i oljan cirka 3 minuter. Ta upp kantarellerna på en tallrik. Spara 1 matsked av oljan från svampen till brödet.
Blanda jäst och vatten, tills jästen löser sig. Blanda i salt, honung och den sparade oljan. Blanda i durumvete och vetemjöl i omgångar. Arbeta degen smidig för hand cirka 10 minuter eller i maskin cirka 5 minuter. Låt jäsa övertäckt cirka 30 minuter.
Häll smeten i en väloljad ugnssäker form. Platta ut degen, salta och låt den jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Gör fördjupningar i degen med mjölade fingrar. Toppa med kantareller, flingsalt och timjankvistar. Ringla över olivoljan. Låt jäsa utan bakduk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda focaccian i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den är genomgräddad och fått fin färg.
Recept från Leva & Bo.