Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellflan med västerbottensost och krondill

Kantarellflan med västerbottensost och krondill är en snabblagad förrätt eller lättare rätt med sallad till.

Kantarellflan med västerbottensost och krondill
Kantarellflan med västerbottensost och krondill
Kantarellflan med västerbottensost och krondill
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1smördegsrulle- kyld (250 g)
  • 1 lkantareller
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 1 tsktimjan
  • 2 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1,5 dlvästerbottensost- riven

Garnering

  • 2krondillsblommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken.

  2. Fräs svampen i torr panna tills all vätska kokat in. Tillsätt lök och smör och bryn svampen på medelvärme ca 10 min. Krydda med timjan, salt och peppar.

  3. Lägg smördegsarket med det medföljande papperet på en plåt. Bred på crème fraichen och strö över osten. Fördela svampen på degen och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Garnera med små krondillsblommor och servera.

Vad tyckte du om receptet?