Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kantarellchutney med lingon. En spännande chutney som är ett gott tillbehör till höstens viltkött. Men chutneyn passar också bra till pannbiff, söndagsstek eller ugnsstekt kyckling med gräddsås.
Rensa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken.
Fräs svampen i smör tills vätskan kokat bort. Tillsätt löken och fortsätt steka på svag värme tills svampen börjar få färg. Låt chilin fräsa med en liten stund mot slutet.
Blanda i socker, vinäger, timjan och lingon. Koka sakta under lock i cirka 30 minuter. Smaka av med salt.
Häll upp på en väl rengjord burk och sätt på lock. Förvara chutneyn i kylen.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök