Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellbulgur med rökt sidfläsk & prästoströra

Den här varma salladen med ugnsrostad­ svamp och sidfläsk är god som ensamrätt eller som gott tillbehör­ till höstens viltkött, pannbiff eller grillad lax.

Kantarellbulgur med rökt sidfläsk & prästoströraKantarellbulgur med rökt sidfläsk & prästoströraKantarellbulgur med rökt sidfläsk & prästoströra
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 lkantareller- eller blandsvamp
  • 200 grökt sidfläsk i bit
  • 2rödlökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 2 tsktimjan
  • 3 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 2 dlbulgur
  • 4 dlvatten
  • 2 mskgrönsaksfond
  • 1 mskbalsamvinäger
  • rucolasallad

Prästoströra

  • 100 gprästost- finriven
  • 250 gkesella
  • 2 dläpple- fintärnat eller päron
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela större svampar i bitar. Fintärna fläsket. Klyfta rödlök och skiva vitlöken.

  2. Blanda svamp, fläsk, lök, vitlök, timjan, olja, salt och peppar på en plåt med bakpapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 18 minuter.

  3. Koka bulgur i vatten och fond enligt förpackningen. Låt ånga av.

  4. Blanda svampfräs, bulgur och balsamvinäger. Salta, peppra. Lägg upp salladen, toppa med rucola.

  5. Oströran: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök