Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellbulgur med renstek


Svamp och rökt renstek i en härlig bulgursallad. En dressing med väster- bottensost och päron fullbordar rätten.

Kantarellbulgur med renstek

Kantarellbulgur med renstek

Kantarellbulgur med renstek

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 gkantareller- färska (cirka 1 l)
  • 1squash
  • 2rödlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • rapsolja
  • 0,5 dltimjanblad- repade
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 3 dlbulgur
  • 6 dlvatten- + 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 mskcitronsaft- färskpressad
  • 200 grenstek- cirka skivad rökt (köpt i charkdisken)

Ostkräm

  • 100 gvästerbottensost- finriven
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 1päron- fintärnat
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till ostkrämen.

  2. Dela svampen i mindre bitar, skär squashen i små kuber, hacka rödlök och vitlök. Fräs grönsakerna mjuka i olja i en stekpanna. Blanda i timjan och krydda med salt och peppar.

  3. Koka bulgurgrynen under lock i buljongen, cirka 10 minuter. Håll grynen varma.

  4. Blanda gryn, grönsaker och citronsaft. Servera med renstek och ostkräm.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök