Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarellbiffar med morotspuré och fårostgratinerade rödbetor

Biffarna blir saftigast om de innehåller kalv-  eller lammfärs, men det går bra med bara nötfärs också.

Kantarellbiffar med morotspuré och fårostgratinerade rödbetor
Kantarellbiffar med morotspuré och fårostgratinerade rödbetor
Kantarellbiffar med morotspuré och fårostgratinerade rödbetor
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gkalvfärs- eller nötfärs
  • 150 gkantareller
  • 1 mskolivolja- + 1 msk
  • 2 krmsalt- + 0,5 tsk
  • 0,5 dlcrème fraiche- lätt
  • 2,5 mskkonc kalvfond
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Rödbetor

  • 450 grödbetor- små, kokta
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 gfårost
  • 1 mskolivolja

Morötter

  • 800 gmorötter
  • 1,5 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Kantarellbiffar med morotspuré och fårostgratinerade rödbetor –

  1. Sätt ugnen på 250°. Fräs kantarellerna i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Krydda med 2 krm salt. Låt svalna och grovhacka dem.

  2. Rödbetor: Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar.  Grovsmula osten och strö över. Ringla över olja.  Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Puré: Skala morötterna och skär i mindre bitar.  Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 min. Låt morötterna rinna av och mixa slätt. Rör i crème fraiche, senap, salt och peppar.

  4. Blanda samman färsen med kantareller, crème fraiche, fond, senap, 1/2 tsk salt och peppar. Forma mindre biffar eller järpar.

  5. Stek biffarna runt om i 1 msk olja i medelvarm stekpanna  ca 8 min. Servera biffarna med morotspuré och rödbetor.

Vad tyckte du om receptet?