Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 36g
Kolhydrater: 0g
Biffarna blir saftigast om de innehåller kalv- eller lammfärs, men det går bra med bara nötfärs också.
Sätt ugnen på 250°. Fräs kantarellerna i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Krydda med 2 krm salt. Låt svalna och grovhacka dem.
Rödbetor: Skär rödbetorna i mindre bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Grovsmula osten och strö över. Ringla över olja. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
Puré: Skala morötterna och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 min. Låt morötterna rinna av och mixa slätt. Rör i crème fraiche, senap, salt och peppar.
Blanda samman färsen med kantareller, crème fraiche, fond, senap, 1/2 tsk salt och peppar. Forma mindre biffar eller järpar.
Stek biffarna runt om i 1 msk olja i medelvarm stekpanna ca 8 min. Servera biffarna med morotspuré och rödbetor.