Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kantarell- och rotfruktssallad

Om man vill kan salladen kompletteras med några skivor parmaskinka.

Kantarell- och rotfruktssallad
Kantarell- och rotfruktssallad
Kantarell- och rotfruktssallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gpotatis
  • 3morötter- (300 g)
  • 3palsternackor- (300 g)
  • 2 msksmör
  • 2,5 krmsalt
  • 3 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 gkantareller
  • 150 gfärskost- naturell (12 %)
  • 1romansalladshuvud
  • 0,5 knippagräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i halvor och rotfrukterna i stavar. Lägg i en ugnssäker form. Klicka på hälften av smöret och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna.

  3. Ansa svampen och stek den i resterande smör. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Hacka gräslöken och blanda med färskosten. Smaka av med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Vänd ihop salladsblad och rotfrukter med svampfräset och lägg upp på tallrikar. Servera med färskosten.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 320 kcal per portion, 12 g fett, 13 g protein, 40 g kolhydrater