Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelstrutar

Använd ett gammaldags rånjärn (kan hittas på loppis) eller ett modernare eldrivet. 

Kanelstrutar
Kanelstrutar
Kanelstrutar

Kanelstrutar

  • 125 gsmör
  • 2 dlvatten
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskkanel- mald
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)

Garnering

  • rostad mandel- hackad

Gör så här

  1. Smält 100 g smör. Låt svalna. Blanda smör och vatten i en bunke. Tillsätt socker, kanel och mjöl. Vispa till en slät smet.

  2. Hetta upp rånjärnet. Smörj med smör vid varje gräddning. Grädda ungefär 1 1/2 msk åt gången, ca 2 min på varje sida. Rulla snabbt ihop till strutar när de fortfarande är heta, gärna med plasthandskar om det blir hett för fingrarna. Fyll strutarna med glass och rulla i den rostade mandeln.

Vad tyckte du om receptet?