Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelstekta äppelklyftor med kanelyoghurt och nötter

Snabbaste LCHF-desserten, dock inte mindre smaskig för det! Använd gärna svenska äpplen.

Kanelstekta äppelklyftor med kanelyoghurt och nötterKanelstekta äppelklyftor med kanelyoghurt och nötterKanelstekta äppelklyftor med kanelyoghurt och nötter
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4äpplen
  • evDansukker Steviasocker- 2 msk
  • 1 tskkanel- malen
  • 2 msksmör

Kanelyoghurt

  • 5 dlturkisk yoghurt
  • evDansukker Steviasocker- 1–2 msk
  • 1 tskkanel- malen

Tillbehör

  • 1 dlhasselnötter- grovhackade

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor.

  2. Stek äppelklyftorna i smör. Pudra över stevia och kanel mot slutet.

  3. Rör ihop ingredienserna till kanelyoghurten.

  4. Lägg upp äppelklyftorna i skålar. Toppa med yoghurt och hasselnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök