Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Snurror med fin smak av smör, kardemumma och kanel. Rulla ihop degen och skär den i skivor om du föredrar klassisk snäckform.
Lös upp jästen i mjölken i bunken till en köksassistent. Tillsätt kardemumma, socker, smöret i bitar och hälften av mjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt saltet och resten av mjölet, lite i taget. Arbeta degen ca 10 min. Låt den jäsa under bakduk ca 1 timme.
Fyllning: Rör ihop alla ingredienser.
Dela degen i två bitar. Kavla ut en bit i taget till en rektangel, ca 30 x 40 cm. Bred ut hälften av fyllningen på plattan och vik sedan över ⅓ av degen mot mitten från kortsidan. Vik sedan den ⅓ över den första tredjedelen. Det ska vara tre lager. Kavla plattan lite lätt så att alla luftbubblor försvinner. Upprepa med nästa degbit.
Skär degplattorna i 1 cm breda remsor, ca 15 remsor per degplatta. Tvinna remsorna och snurra ihop dem till snurror. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över grovhackad mandel och pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen 10–12 min tills de är gyllene. Låt svalna på galler.
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och ringla över bullarna.