Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelsnurror med kanel och kardemumma

Snurror med fin smak av smör, kardemumma och kanel. Rulla ihop degen och skär den i skivor om du föredrar klassisk snäckform.

Kanelsnurror med kanel och kardemumma
Kanelsnurror med kanel och kardemumma
Kanelsnurror med kanel och kardemumma
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlmjölk
  • 2 tskkardemummakärnor- hela, mortlade
  • 1,5 dlströsocker
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1314 dlvetemjöl- (780-840 g)
  • 1 tsksalt

Fyllning

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlfarinsocker
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 mskkardemummakärnor- hela, mortlade
  • 1 mskkanel

Pensling och garnering

  • 1ägg
  • 1 dlsötmandel
  • 0,5 dlpärlsocker

Glasyr

  • 1 dlflorsocker
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Lös upp jästen i mjölken i bunken till en köksassistent. Tillsätt kardemumma, socker, smöret i bitar och hälften av mjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt saltet och resten av mjölet, lite i taget. Arbeta degen ca 10 min. Låt den jäsa under bakduk ca 1 timme.

  2. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser.

  3. Dela degen i två bitar. Kavla ut en bit i taget till en rektangel, ca 30 x 40 cm. Bred ut hälften av fyllningen på plattan och vik sedan över ⅓ av degen mot mitten från kortsidan. Vik sedan den ⅓ över den första tredjedelen. Det ska vara tre lager. Kavla plattan lite lätt så att alla luftbubblor försvinner. Upprepa med nästa degbit.

  4. Skär degplattorna i 1 cm breda remsor, ca 15 remsor per degplatta. Tvinna remsorna  och snurra ihop dem till snurror. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°.

  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över grovhackad mandel och pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen 10–12 min tills de är gyllene. Låt svalna på galler.

  6. Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och ringla över bullarna.

Vad tyckte du om receptet?