Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelsnäckor med färskostglasyr

Kanelsnäckor med färskost är en inspiration från USA där bullarna gärna har mycket fyllning och glasyr. Storleken är något nedtonad i denna version men går givetvis att göra större.

Kanelsnäckor med färskostglasyr
Kanelsnäckor med färskostglasyr
Kanelsnäckor med färskostglasyr
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlmjölk
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 13 dlvetemjöl special- –14 dl  (780–840 g)
  • 1ägg

Fyllning

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlmuscovadosocker- ljust
  • 1,5 tskkanel- mald
  • 1 krmsalt

Glasyr

  • 3 dlflorsocker
  • 100 gfärskost- naturell
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör tills den lösts upp. Blanda ner smör, socker och mjöl. Knåda degen smidig, ca 8 min i hushållsmaskin eller ca 15 min för hand. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.

  2. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna.

  3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje bit till en avlång platta, ca 20 x 70 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop varje platta till en rulle. Skär i ca 5 cm breda bitar.

  4. Lägg rullarna i bullformar med hög kant ställda på en plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  5. Vispa upp ägget och pensla bullarna med äggvispet.

  6. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Ta ut och låt svalna.

  7. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna och bred över bullarna.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers stora bakbok - ett måste i varje bakande hem. Läs mer och köp här. 

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.