Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelrutor – recept på kaka i långpanna

Recept på kanelrutor bakade i långpanna. God mjuka kakor med härligt täcke av kanelsmul.

Kanelrutor – recept på kaka i långpanna
Kanelrutor – recept på kaka i långpanna
Kanelrutor – recept på kaka i långpanna
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlströsocker
  • 2ägg
  • 7 dlvetemjöl- (420 g)
  • 4 tskbakpulver
  • 4 tskvaniljsocker
  • 3 dlmjölk

Topping

  • 175 gsmör- rumsvarmt
  • 4 dlhavregryn
  • 2 dlströsocker
  • 1,75 dlvetemjöl
  • 1 mskkanel- mald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker riktigt krämigt. Tillsätt äggen och vispa i ytterligare 2-3 min.

  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Blanda snabbt ihop till en slät smet.

  3. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

  4. Topping: Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Fördela smulorna på smeten.

  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35–38 min. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor.

  6. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?