Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör mjuka, kanelkryddade praliner med ett läckert hölje av mjölkchoklad. Vill man ha struktur på ytan kan man doppa pralinen i choklad och rulla på ett fint nätformat galler. Ljuvligt gott att bjuda på till jul.
Hacka den mörka chokladen och mjölkchokladen och lägg i en skål.
Koka upp grädde, kanel och honung.
Häll den heta blandningen över chokladen och rör tills all choklad smält. Sätt plastfolie över chokladen och ställ in den i kylen över natten.
Skeda upp tryffeln och forma till runda bollar, sätt in bollarna i kylen under tiden du smälter chokladen.
Temperera chokladen: finhacka chokladen och smält två tredjedelar till 45 grader. Häll i resten av chokladen och rör tills all choklad smält och tills temperaturen är 26–27 grader. Värm sedan upp chokladen till 30 grader. Det går väldigt fort i mikron.
Doppa kulorna i chokladen och rulla lätt i handen eller rulla på ett fint nätformat galler för att få struktur i chokladen. Låt chokladen stelna.
Recept från Mitt kök