Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelpraliner

Gör mjuka, kanelkryddade praliner med ett läckert hölje av mjölkchoklad. Vill man ha struktur på ytan kan man doppa pralinen i choklad och rulla på ett fint nätformat galler. Ljuvligt gott att bjuda på till jul.

KanelpralinerKanelpralinerKanelpraliner
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad
  • 50 gmjölkchoklad
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tskkanel- malen
  • 1 tskhonung- flytande

Att doppa i

  • 200 gmjölkchoklad- tempererad

Gör så här

  1. Hacka den mörka chokladen och mjölkchokladen och lägg i en skål.

  2. Koka upp grädde, kanel och honung.

  3. Häll den heta blandningen över chokladen och rör tills all choklad smält. Sätt plastfolie över chokladen och ställ in den i kylen över natten.

  4. Skeda upp tryffeln och forma till runda bollar, sätt in bollarna i kylen under tiden du smälter chokladen.

  5. Temperera chokladen: finhacka chokladen och smält två tredjedelar till 45 grader. Häll i resten av chokladen och rör tills all choklad smält och tills temperaturen är 26–27 grader. Värm sedan upp chokladen till 30 grader. Det går väldigt fort i mikron.

  6. Doppa kulorna i chokladen och rulla lätt i handen eller rulla på ett fint nätformat galler för att få struktur i chokladen. Låt chokladen stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök