Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera denna underbara efterrätt i jul! Inkokta päron med ljus choklad och pistaschnötter.
Inkokta päron är annars en fin gå bort-present. Lägg dem i en burk med lag och ge gärna receptet tillsammans med burken.
Skala päronen med potatisskalare och nagga dem med en gaffel. Pensla med citronsaft så att de inte mörknar.
Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Lägg i päron och kanelstänger. Koka upp och sjud under lock i 15 minuter, eller tills de är nästan mjuka. Känn med provsticka. Ta kastrullen från värmen och låt päronen kallna i lagen.
Ta upp och klappa päronen torra med hushållspapper.
Hacka nötterna grovt.
Smält chokladen enligt anvisning på förpackningen. Ringla chokladen över päronen, ett i taget, och strö över nötterna innan chokladen stelnar. Ställ dem på serveringstallrikar. Sikta lite kanel över päronen vid servering
Recept från Mitt kök