Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelpäron med choklad- & pistaschfrosting

Servera denna underbara efterrätt i jul! Inkokta päron med ljus choklad och pistaschnötter.

Inkokta päron är annars en fin gå bort-present. Lägg dem i en burk med lag och ge gärna receptet tillsammans med burken.

Kanelpäron med choklad- & pistaschfrostingKanelpäron med choklad- & pistaschfrostingKanelpäron med choklad- & pistaschfrosting
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 3 mskcitronsaft- färskpressad
  • 1 lvatten- kokande
  • 2 dlströsocker
  • 2kanelstänger

Frosting

  • 1 dlpistaschnötskärnor
  • 150 gchoklad- ljus

Till garnering

  • kanel- malen

Gör så här

  1. Skala päronen med potatisskalare och nagga dem med en gaffel. Pensla med citronsaft så att de inte mörknar.

  2. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp under omrörning så att sockret löser sig. Lägg i päron och kanelstänger. Koka upp och sjud under lock i 15 minuter, eller tills de är nästan mjuka. Känn med provsticka. Ta kastrullen från värmen och låt päronen kallna i lagen.

  3. Ta upp och klappa päronen torra med hushållspapper.

  4. Hacka nötterna grovt.

  5. Smält chokladen enligt anvisning på förpackningen. Ringla chokladen över päronen, ett i taget, och strö över nötterna innan chokladen stelnar. Ställ dem på serveringstallrikar. Sikta lite kanel över päronen vid servering

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök