Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelparfait – recept

Läcker parfait smaksatt med vanilj och kanel. Garnera med mynta och servera med kanelstekta äpplen.

Kanelparfait – recept
Kanelparfait – recept
Kanelparfait – recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Kanelparfait

    • 5 dlvispgrädde
    • 5äggulor
    • 1 dlsötströ
    • 1 mskkanel- malen
    • 1 tskkakao
    • 1 tskvaniljpulver

    Kanelstekta äpplen

    • 4äpplen
    • 1 msksmör
    • 1 tskkanel- malen
    • sötströ

    Till garnering

    • mynta
    • 4 mskpistaschnötter- (valfritt)

    Gör så här

    1. Kanelparfait: Vispa upp grädden. Lägg plastfolie i en avlång form som rymmer cirka 1 ½ liter.

    2. Vispa äggulorna och sötströ i en separat skål. Vänd ner grädden.

    3. Dela smeten i två skålar. Vispa i kanel och kakao i den ena och vaniljpulver i den andra. Häll upp vaniljparfaiten i formen och sedan kanelparfaiten. Låt formen stå i frysen minst 5 timmar.

    4. Kanelstekta äpplen: Kärna ur och skär äpplena i klyftor och stek i smöret. Pudra över kanelen.

    5. Dra av från värmen och pudra över sötströ.

    6. Ta ut kanelparfaiten 10-15 minuter före servering. Skiva upp parfaiten och servera med kanelstekta äpplen. Garnera med mynta och eventuellt pistaschnötter.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök