Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker parfait smaksatt med vanilj och kanel. Garnera med mynta och servera med kanelstekta äpplen.
Kanelparfait: Vispa upp grädden. Lägg plastfolie i en avlång form som rymmer cirka 1 ½ liter.
Vispa äggulorna och sötströ i en separat skål. Vänd ner grädden.
Dela smeten i två skålar. Vispa i kanel och kakao i den ena och vaniljpulver i den andra. Häll upp vaniljparfaiten i formen och sedan kanelparfaiten. Låt formen stå i frysen minst 5 timmar.
Kanelstekta äpplen: Kärna ur och skär äpplena i klyftor och stek i smöret. Pudra över kanelen.
Dra av från värmen och pudra över sötströ.
Ta ut kanelparfaiten 10-15 minuter före servering. Skiva upp parfaiten och servera med kanelstekta äpplen. Garnera med mynta och eventuellt pistaschnötter.
Recept från Mitt kök