Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frysta lingon med tjinuskisås (rysk kolasås) är en klassiker men här har jag valt att blanda lingonen i kolasåsen. Det blir en härlig kontrast mellan det söta och syrliga. Till den varma såsen passar det bra med en len och krämig kanelparfait.
Kanelparfait: Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kanel pösigt. Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret till ett vitt och fast skum. Vispa grädden.
Blanda försiktigt ner grädden i kanel-smeten. Vänd sist ner äggvitorna.
Klä en form med platsfolie. Häll smeten i formen, täck över och frys minst 4 timmar.
Ta ut parfaiten i god tid före servering och servera med den varma såsen.
Lingonkolasås: Smält strösocker och farinsocker sakta i en kastrull.
Häll i lite grädde i taget och koka ihop tills sockret löst sig.
Blanda i lingonen, koka någon minut.
Recept från Mitt kök