Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelmunkar

En garanterad överraskning ombord - nyfriterade munkar har packats ner i picknickkorgen.

Kanelmunkar
Kanelmunkar
Kanelmunkar

Ingredienser

  • 12 gjäst
  • 40 gsmör
  • 1,25 dlmjölk
  • 2 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)

Garnering

  • 0,75 dlströsocker
  • 1 tskkanel- mald

Fritering

  • rapsolja

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke.

  2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt, 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om.

  3. Rör i socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta degen smidig 5-10 min.

  4. Kavla ut degen på lätt mjölad arbetsbänk till en platta, ca 1 ½ cm tjock. Stansa ut munkarna med runda utstickare, ca 6 cm i diameter, och ta ut ett hål i mitten på varje, ca 2 cm i diameter.

  5. Låt munkarna jäsa övertäckta ca 10 min. Blanda socker och kanel på en tallrik.

  6. Hetta upp oljan till 170°. Fritera munkarna några i taget ca 5 min, vänd dem några gånger under tiden. Ta upp och låt dem rinna av hastigt på galler eller hushållspapper. Vänd dem i kanelsockret.

  7. Servera munkarna nyfriterade med kall apelsinsaft.

Vad tyckte du om receptet?