Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En garanterad överraskning ombord - nyfriterade munkar har packats ner i picknickkorgen.
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt, 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om.
Rör i socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta degen smidig 5-10 min.
Kavla ut degen på lätt mjölad arbetsbänk till en platta, ca 1 ½ cm tjock. Stansa ut munkarna med runda utstickare, ca 6 cm i diameter, och ta ut ett hål i mitten på varje, ca 2 cm i diameter.
Låt munkarna jäsa övertäckta ca 10 min. Blanda socker och kanel på en tallrik.
Hetta upp oljan till 170°. Fritera munkarna några i taget ca 5 min, vänd dem några gånger under tiden. Ta upp och låt dem rinna av hastigt på galler eller hushållspapper. Vänd dem i kanelsockret.
Servera munkarna nyfriterade med kall apelsinsaft.