Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är ganska lätt att göra marshmallows själv, men en sockertermometer behövs. Glykos finns på apoteket och i välsorterade matbutiker. Är man en riktig gottegris kan man smälta kanelmarshmallows i varm choklad. Mums.
Blanda florsocker och maizena. Olja en form cirka 20 x 20 centimeter. Pudra den med knappt hälften av florsockerblandningen.
Hetta upp socker, glykos, och 2 dl vatten i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.
Koka upp och låt koka under lock i 5 minuter. Koka sedan utan lock till 127 grader.
Lös gelatinet i 1 dl vatten. Smält det på svag värme i en kastrull. Häll det sedan i sockerlagen.
Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockerlagen i en jämn stråle under ständig vispning. Vispa tills massan känns styv och tjock.
Häll ut smeten i formen och sikta över lite florsocker blandning. Låt vila i 2 timmar.
Dela i bitar och rulla med lätt hand i florsockerblandningen. Pudra över kanel och låt marshmallowen torka på galler. Förvara dem sedan i en burk i rumstemperatur.
Recept från Mitt kök