Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelmarshmallows

Det är ganska lätt att göra marshmallows själv, men en sockertermometer behövs. Glykos finns på apoteket och i välsorterade matbutiker. Är man en riktig gottegris kan man smälta kanelmarshmallows i varm choklad. Mums.

Kanelmarshmallows
Kanelmarshmallows
Kanelmarshmallows
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 5 dlströsocker
  • 2 mskglykos
  • 25 ggelatinpulver
  • 90 gäggvita- 2 från stora ägg, 3 från små

Garnering/pudring

  • 1,5 dlflorsocker
  • 1,5 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 tskkanel

Gör så här

  1. Blanda florsocker och maizena. Olja en form cirka 20 x 20 centimeter. Pudra den med knappt hälften av florsockerblandningen.

  2. Hetta upp socker, glykos, och 2 dl vatten i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.

  3. Koka upp och låt koka under lock i 5 minuter. Koka sedan utan lock till 127 grader.

  4. Lös gelatinet i 1 dl vatten. Smält det på svag värme i en kastrull. Häll det sedan i sockerlagen.

  5. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockerlagen i en jämn stråle under ständig vispning. Vispa tills massan känns styv och tjock.

  6. Häll ut smeten i formen och sikta över lite florsocker blandning. Låt vila i 2 timmar.
     Dela i bitar och rulla med lätt hand i florsockerblandningen. Pudra över kanel och låt marshmallowen torka på galler. Förvara dem sedan i en burk i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök