Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skär sharonfrukterna i klyftor och koka dem mjuka i en lag av muscovadosocker och kanel. Servera med rostade pinjenötter och hemgjord vaniljglass. Sharonfrukten är framodlad i Israel från kakiträdet som härstammar från Östasien.
Vaniljglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstången och fröna med mjölk och grädde.
Vispa upp äggulor och socker. Häll i den varma vätskan i äggsmeten, vispa under tiden.
Häll tillbaka massan i kastrullen och sjud till 84 grader, tills det börjar tjockna, vispa kraftigt under tiden.
Sila massan och kyl ner den i ett iskallt vattenbad.
Kör glassmassan i glassmaskin tills den är fast och krämig. Kyl ner glassen i frysen i cirka 1 timme så går den lättare att kula upp.
Kanelkokta sharonfrukter: Ta bort det hårda fästet och skär frukterna i klyftor.
Koka upp sockret, vattnet och kanel. Lägg i frukten. Sjud i ett par minuter tills frukten mjuknat.
Rostade pinjenötter: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Servering: Lägg upp sharonklyftorna i djupa tallrikar eller i skålar. Strö över pinjenötterna och servera med vaniljglass.
Recept från Mitt kök