Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelkokta sharonfrukter med rostade pinjenötter

Skär sharonfrukterna i klyftor och koka dem mjuka i en lag av muscovadosocker och kanel. Servera med rostade pinjenötter och hemgjord vaniljglass. Sharonfrukten är framodlad i Israel från kakiträdet som härstammar från Östasien.

Kanelkokta sharonfrukter med rostade pinjenötter
Kanelkokta sharonfrukter med rostade pinjenötter
Kanelkokta sharonfrukter med rostade pinjenötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vaniljglass

  • 1vaniljstång
  • 4 dlmjölk
  • 3,5 dlvispgrädde
  • 6äggulor
  • 2 dlströsocker

Kanelkokta sharonfrukter

  • 2sharonfrukter
  • 1 dlljust muscovadosocker
  • 2 dlvatten
  • 0,5 tskkanel- mald

Rostade pinjenötter

  • 50 gpinjenötter

Gör så här

  1. Vaniljglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstången och fröna med mjölk och grädde.

  2. Vispa upp äggulor och socker. Häll i den varma vätskan i äggsmeten, vispa under tiden.

  3. Häll tillbaka massan i kastrullen och sjud till 84 grader, tills det börjar tjockna, vispa kraftigt under tiden.

  4. Sila massan och kyl ner den i ett iskallt vattenbad.

  5. Kör glassmassan i glassmaskin tills den är fast och krämig. Kyl ner glassen i frysen i cirka 1 timme så går den lättare att kula upp.

  6. Kanelkokta sharonfrukter: Ta bort det hårda fästet och skär frukterna i klyftor.

  7. Koka upp sockret, vattnet och kanel. Lägg i frukten. Sjud i ett par minuter tills frukten mjuknat.

  8. Rostade pinjenötter: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

  9. Servering: Lägg upp sharonklyftorna i djupa tallrikar eller i skålar. Strö över pinjenötterna och servera med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök