Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelkaramell

Kanelkaramellerna är brunt guld! De kan klippas både som kuddar och små tetror, gott smakar de i vilken form som helst.

Kanelkaramell
Kanelkaramell
Kanelkaramell
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 1 kgsocker
  • 200 gvatten
  • 100 gglukos
  • 45 gkanel
  • 1 msksoja

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten och glukos i en rostfri kastrull.

  2. Värm och koka till 160 grader - tänk på att du ska ta temperaturen mitt i vätskan, inte vid botten. Det går bra att mäta med en vanlig stektermometer. Rör om då och då.

  3. Häll ut massan på silikonduk, oljad marmorplatta eller annat oljat värmetåligt underlag. Stoppa massan från att rinna ut med en oljad stekspade och vik kanterna mot mitten efter hand.

  4. Häll på soja och kanel och arbeta in i massan med en sked. Fortsätt vika när det behövs.

  5. När massan svalnat så att det går att arbeta den ska den arbetas till en deg. Dela degen i 4-6 bitar, gör snabbt rullar och klipp dem i lagom karamellstora bitar. Klipp, vrid rullen ett kvarts varv och gör sedan nästa klipp så får du tetraformade karameller, gör du likadant utan att vrida får du kuddformade bitar.

  6. Lägg karamellerna att svalna - låt dem inte ligga på eller mot varandra!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök