Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kanelkakor med hjortronkräm. Förvara krämen i kylen och bred den på kakorna strax före servering.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, socker, sirap och kanel till en smidig smet. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smöret och arbeta snabbt ihop till en smidig smet.
Rulla smeten till små bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och tryck till med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills kakorna fått fin färg. Låt kallna på plåten.
Hjortronkräm: Vispa smör och socker. Tillsätt färskost och apelsinskal. Krama ut vätskan ur hjortronen om frysta används. Vänd ner hjortronen i krämen och ställ in den i kylen. Bred krämen på kakorna och lägg ihop dem två och två.