Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelkakor med hjortronkräm

Recept på kanelkakor med hjortronkräm. Förvara krämen i kylen och bred den på kakorna strax före servering.

Kanelkakor med hjortronkräm
Kanelkakor med hjortronkräm
Kanelkakor med hjortronkräm

Kanelkakor med hjortronkräm

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 2 msksirap- ljus
  • 2 tskkanel- mald
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 1 tskbakpulver

Hjortronkräm

  • 50 gsmör
  • 2 dlflorsocker
  • 100 gnaturell färskost
  • 1apelsin- rivet skal
  • 1 dlhjortron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.  Rör ihop smör, socker, sirap och kanel till en smidig smet. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smöret och arbeta snabbt ihop till en smidig smet.

  2. Rulla smeten till små bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och tryck till med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills kakorna fått fin färg. Låt kallna på plåten.

  3. Hjortronkräm: Vispa smör och socker. Tillsätt färskost och apelsinskal. Krama ut vätskan ur hjortronen om frysta används. Vänd ner hjortronen i krämen och ställ in den i kylen. Bred krämen på kakorna och lägg ihop dem två och två.

Vad tyckte du om receptet?