Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kanelkaka bakad i långpanna.Underbara rutor, snabbakade till fikat eller som dessert, himmelskt gott i rosa toner. Med ett jordgubbshjärta på varje!
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop mjöl, kakao, kanel, vaniljsocker och bikarbonat.
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt oljan, lite i taget. Rör i några droppar röd hushållsfärg. Vispa ner de torra ingredienserna, lite i taget, varvat med mjölken, och rör till en jämn smet.
Häll smeten i smord och bröad form, ca 23 x 23 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna på ett galler.
Jordgubbsfrosting: Vispa färskost och smör till en jämn smet. Tillsätt vaniljpulver. Sikta florsocker och vispa ner det, lite i taget, i färskostssmeten. Blanda i jordgubbspulver.
Bred frostingen över kakan och toppa med halverade jordgubbar.