Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelkaka med jordgubbsfrosting

Recept på kanelkaka bakad i långpanna.Underbara rutor, snabbakade till fikat eller som dessert, himmelskt gott i rosa toner. Med ett jordgubbshjärta på varje!

Kanelkaka med jordgubbsfrostingKanelkaka med jordgubbsfrostingKanelkaka med jordgubbsfrosting
Kanelkaka med frosting Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 0,5 mskkakao
  • 2 tskkanel- mald
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlrapsolja
  • röd hushållsfärg
  • 1,25 dlmjölk

Jordgubbsfrosting

  • 200 gnaturell färskost
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 3 dlflorsocker
  • 0,75 gjordgubbar- frystorkade, mixade till pulver

Topping

  • jordgubbar- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop mjöl, kakao, kanel, vaniljsocker och bikarbonat. 

  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt oljan, lite i taget. Rör i några droppar röd hushållsfärg. Vispa ner de torra ingredienserna, lite i taget, varvat med mjölken, och rör till en jämn smet.

  3. Häll smeten i smord och bröad form, ca 23 x 23 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna på ett galler.

  4. Jordgubbsfrosting: Vispa färskost och smör till en jämn smet. Tillsätt vanilj­pulver. Sikta florsocker och vispa ner det, lite i taget, i färskosts­smeten. Blanda i jordgubbspulver.

  5. Bred frostingen över kakan och toppa med halverade jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?