Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En kaneldoftande cheesecake med kaffesmak. Sikta över kakao så blir den extra fin.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda med smält smör och kanel. Använd en handmixer eller matberedare för att finfördela kexen ordentligt. Fördela blandningen i en lätt smord form med avtagbar kant.
Grädda i ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Blötlägg gelatinbladen i fem minuter, krama ur vätskan och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet.
Rör ihop ost och kesella i en bunke tillsammans med kaffet.
Vispa äggvitorna till hårt skum och häll sockret lite i taget under kraftig vispning.
Vänd därefter ner vitorna i ostblandningen och häll allt över den svalnade kexbottnen.
Låt stå kallt i kylen minst fyra timmar före servering.
Dekorera cheesecaken genom att sikta kakao över strax före du serverar den.
Recept från Mitt kök