Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kaneldoftande ­
kaffecheesecake

En kaneldoftande cheesecake med ­kaffesmak. Sikta över kakao så blir den extra fin.

Kaneldoftande ­
kaffecheesecake
Kaneldoftande ­
kaffecheesecake
Kaneldoftande ­
kaffecheesecake
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 200 gdigestivekex
  • 75 gsmör
  • 1 tskkanel
  • 3gelatinblad
  • 1 dlkaffe- starkt
  • 200 gphiladelphia
  • 2,5 dlkesella
  • 3äggvitor
  • 2 dlsocker
  • kakao- till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda med smält smör och kanel. Använd en handmixer eller matberedare för att finfördela kexen ordentligt. Fördela ­blandningen i en lätt smord form med avtagbar kant.

  3. Grädda i ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

  4. Blötlägg gelatinbladen i fem minuter, krama ur vätskan och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet.

  5. Rör ihop ost och kesella i en bunke ­tillsammans med kaffet.

  6. Vispa äggvitorna till hårt skum och häll sockret lite i taget under kraftig vispning.

  7. Vänd därefter ner vitorna i ost­blandningen och häll allt över den svalnade kexbottnen.

  8. Låt stå kallt i kylen minst fyra timmar före servering.

  9. Dekorera cheesecaken genom att sikta kakao över strax före du serverar den.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök