Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelbullesockerkaka

Recept på kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle.

Kanelbullesockerkaka
Kanelbullesockerkaka
Kanelbullesockerkaka
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 tskvaniljsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 2 dlmjölk

Fyllning

  • 0,75 dlströsocker
  • 2 tskkanel- mald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Smält smöret. Vispa socker och ägg pösigt.  Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen tillsammans med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

  2. Blanda ihop socker och kanel. Häll 1/3 av smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Strö 1/3 av kanelblandningen i på smeten.

  3. Häll över 1/3 av smeten och strö på 1/3 kanelblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanelblandningen.

  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt den svalna i formen innan den stjälps upp och får kallna.

  5. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?